Recepty na máslový ležák

20. října 2012 v 18:03 | Kleopatra Blood Makedonská, Nicoll Colly Torress, Perenela Aisha Vanillová |  Kolejní soutěže
Ahoj,
nedávno proběhlo vyhodnocení soutěže recept na máslový ležák. Recepty Vám sem proto vkládám :))


Perenela Aisha Vanillová:

Budeme potřebovat : půllitr světlého ležáku, kostičku másla, trochu moučkového cukru(podle chuti). Můžeme třeba přidat i šlehačku

Jak na to: V malém kotlíku roztopíme máslo, přilejeme do rozehřátého piva a mícháme. Přidáme moučkový cukr podle chuti, znovu zamícháme. Pokud chceme ležák hustší, přidáme šlehačku a znovu mícháme dokud nám nevznikne hustý, krémový nápoj.



Nicoll Colly Torress

Přísady a potřeby:4 kostky másla, zázvor, karamelový led, 3 zrnka kávy, cínový kotlík standartní velikosti 6, hůlku, bludný kořen, omamný vílí prach, 2 okvětní lístky květu buturris omamis natrhané za soumraku a 100 gramů jednorožčího trusu.

Postup: Vezmi do ruky cínový kotlík standartní velikosti 6, vhoď do něj 4 kostky másla a nech je při teplotě 89,578 Merlinových stupňů rozpustit. Poté pomocí hůlky podpal karamelový led a ještě hořící kus kry vhoď do rozpuštěného másla. Nech povařit 5 minut a mezitím nakrájej stopu dlouhý bludný kořen na stejně velké, tenké kousky. Vhoď dovnitř. Přihoď 100 gramů trusu jednorožce smíchaného dohromady s vílím prachem. Rozemel 2 okvětní lístky květu buturris omamis (natrhané za soumraku!) a přidej do směsi. Až změní obsah kotlíku barvu z inkoustově černé na karamelově béžovou, zamíchej jednou p osměru a 2x proti směru hodinových ručiček. Pak hůlkou namiř na budoucí máslový ležák a prones formuli Nikotapustino. Poté nechej ležák 2 měsíce odležet. Před podáváním jen sehřej a přidej 2 stroužky zázvoru.

Zajímavost: máslový (4 kostky másla) ležák (2 měsíce odležený)

Pozn. :formule Nikotapustino zaručí efekt "zahřeje na těle i na duši"

Přejeme dobrou čarochuť!


Kleopatra Blood Makedonská

Takže na recept potřebujeme - Flóru (žlutou), čokoládu nejlépe studentskou, plnotučné mléko, vodu a nějaký sladký kousek nadýchaného dortu nebo tak

A teď jdeme na postup. Dáme vařit vodu, kterou nalijeme do nějaké nádoby a do nádoby dáme nějakou menší, nejlépe skleněnou, do které dáme trochu flóry. To tam necháme rozehřívat. Pak dáme nějakej kastrol na sporák a začneme rozehřívat flóru kousky čokolády. Samozřejmě to tam nebudeme škvařit naplno, ale pomalu na nejnižší plamen. Pokud vám to moc prská, dáme tam trochu teplé vody. Až si budeme myslet, že je čokoláda dobře rozehřátá a že jí je dost, naředíme to plnotučným mlékem (aby to nebylo tak sladké a aby to mělo nějakou chuť). No a pak to nalijeme do našeho oblíbeného hrníčku, hodíme do toho čtvereček čokolády, kterej nám jistě zbyl a rozdrobíme na to něco sladkého, co se dá drobit. To zalijeme mlékem, aby se to trochu nacuclo a navrch to celé polijeme tím máslem, co se nám rozehřívalo v lázni. No a pak hurá do toho!


Dobrou chuť.... :))
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Hodláme obnovit rozhovory s lvíčaty.. Koho by jste chtěli?

Fabulus Girl

Komentáře

1 Alexandra Gryffin- Fox Alexandra Gryffin- Fox | Web | 22. října 2012 v 15:58 | Reagovat

Když jsem byla menší, tak jsme zkoušeli jeden z oficiálních receptů na máslový ležák a řeknu vám, že bych ho asi podruhé nepila. :D

2 Juli Lianová Juli Lianová | 22. října 2012 v 18:27 | Reagovat

Hehe :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.